Notes to viewers:

Writings in this blog is only my personal view. Feel free to comment..)

Wednesday, 26 September 2012

Kisah Semalam(yg duluuuuuuuuuuuuu)



Dah lama sy nak update....tp blogger asek buat hal...agaknya die suruh concentrate kije..hehehe

Gambar 1st...laundry DIY...
1st time sy try...tgh malam pulak tuh...dah laa x reti nak pakai...
seb baik ada mamat tu tolong ajar...terpakse buang rase malu jauh2..
sementara tu...housemate tido dalam kete(tolong teman)

best...sbb abes jek...leh sepuk dalam beg n pakai esoknya...hehehe
tp mahal sket...total rm10...basuh smpi kering...
kalo dah malas tahap gaban boleh laa...

Gambar 2nd...cer teka lauk n air apakah itu?kalo lg best...teka kat mana
hmmm...nampak mcm mee hailam kat gerai tomyam kann?kan???
tp total harga rm15++ tau....sy sorg makan...huaaaaaaa
ini ialah spaghetti with grilled chicken + mushroom sauce...
terkejut...sbb berkuah lebih2 lak...mmg jauh dr expectation..pinggan lak mcm kat mapley(camni ke eja?)
rasa.....hmmmm....tah laa....sendiri buat lg sedap...
air lak...celery booster....x sedap...tp nak wat cemana...air sihat mmg x sedap...
makan ni kat kyros kebab...iskkk...xmo dah mkn lauk tuhh

erkkk...time kasih kepada yg sudi singgah...bz cket...n blogger slalu buat hal...tu x update tuh,,,:)

Monday, 17 September 2012

Pernah Dengar Petua Ni?

As Salam

Saya baru dpt anak buah baru minggu lepas...:)
So...ada kawan saya bagitau petua ni...
Saya ada usulkan pada mak saya...tapi...err...mak saya kate x pernah dengar pon...boleh percaya ke?

Petuanya:
Bagi mengelakkan bayi kembung, angin pasang dan sebagainya...

Pusat baby yang tertanggal tu, campurkan dengan rempah ratus yang banyak jenis...
lagi banyak lagi bagus katanya..
Masukkan dalam kain dan punjutkan macam sup bunjut Adabi tuh...
Panaskan punjut tu...
Tuam kat baby lepas baby mandi...kat ketiak, pelipat, keting, kat telur die and so on..

InsyaAllah katanya...dengan kuasa Tuhan...xder laa baby tu kembung atau berangin...



Wednesday, 12 September 2012

di Kedai Mamak




Gambar tu juadah buka puasa saya kat kedai mamak...err...ada tambah otak2...hehehe
Sbb servis terlalu pantas...sejuk tosai sy by the time nak buka pose..sampai stgh jam awal...
Dr segi servis...mmg kedai mamak paling mantop!

Tuesday, 11 September 2012

Wednesday, 5 September 2012

Kawan Lama dan Baru...

Semalam jamuan raya di Kelas 13
Idea makan selepas maghrib sebelum ustaz masuk...
(sbb kalau ustaz masuk...malu nak makan...hahahaha)
Nak dijadikan cerita...semlm hujan sgt lebat...
Tapi saya Alhamdulillah berjaya sampai sebelum hujan..walaupun asalnyer xder idea nak bwk apa
Ramai yg dtg lepas maghrib...dah nak masuk isyak baru nak start makan...huhuhu...
so...kene makan ngan ustaz gak...

saya bawak nasi impit(rebus kat opis)+kuah kacang(instant)+serunding(beli)
Alhamdulillah...

belum meriah lagi...sbb ramai yg belum sampai


sebahagian yg berjaya sampai sebelum isyak


sebahagian lagi


pen pinjam akak sebelah..bes gile pakai pen ni....sy nak beli...


xder kene mengena dengan kelas...ni minom sehari sebelum dgn classmate lg satu...

Ustaz kata kuah kacang sedap...boleh kawen dah ni...aminnnnnnnn
Masalahnya saya x masak kuah kacang tu ustaz...hehehehe

Berbalik kepada tajuk...saya memang enjoy sgt berkawan dengan kawan2 Kelas 13
yang banyak membimbing...sedih gak fikir next year x same kelas dah n saye maybe x join...
Suka mendoakan...x banyak cerita hal lain except benda2 yang kitorg belajar....Seronok!

Same goes with classmate kat kelas master..cumanya classmate master dah close sgt
dah terbiase sgt...ahahaha...selamber je kutuk mengutuk...

N...semalam dpt lagi sorg kawan baru...
sbb tolong die x boleh start kete...end up sy anta die balik n stay kat umah die...
nice meeting u n hope that kite boleh baik...
a bit impress dengan pencapaian dia...betul2 buat sy terfikir apa pulak pencapaian sy selama ni...

anyway...berkawan biar beribu kan????

p/s: banyak lagi gambo nak amek tp bile bercadang nak amek gambo ustaz...hp pon xder bateri...huhu

Monday, 3 September 2012

Raya X Pernah X Sibuk Kannn?


As Salam
pinjam amar siti....hehehehe

Sememangnya laa...lepas org ni dtg...org tu plak dtg...
lepas org dtg...kite lak gi bertandang...ahahaha
dah namanya raya...x sah laa kalau x berkunjungan
yang mana sempat...mesti sy singgah...
sbb sy ni susah nak keluar rumah...so...pegi satu tempat, kalau boleh nak kaver semua...huhu
tgk jugak org tu bersedia atau tidak nak menerima tetamu...
dah kalo org tu pon nak keluar beraya...xkan nak soh die tunggu kite kan?

Bermulalah juga semester baru buat saya...dan harapnya semester yang terakhir...
harap dapat habiskan pengajian ini dengan jayanya.

Sebenarnya dah terfikir nak sambung lagi...xtau laa org lain...saya mmg suka belajar
Moga Allah buka laluan untuk saya...:)