Notes to viewers:

Writings in this blog is only my personal view. Feel free to comment..)

Monday, 17 September 2012

Pernah Dengar Petua Ni?

As Salam

Saya baru dpt anak buah baru minggu lepas...:)
So...ada kawan saya bagitau petua ni...
Saya ada usulkan pada mak saya...tapi...err...mak saya kate x pernah dengar pon...boleh percaya ke?

Petuanya:
Bagi mengelakkan bayi kembung, angin pasang dan sebagainya...

Pusat baby yang tertanggal tu, campurkan dengan rempah ratus yang banyak jenis...
lagi banyak lagi bagus katanya..
Masukkan dalam kain dan punjutkan macam sup bunjut Adabi tuh...
Panaskan punjut tu...
Tuam kat baby lepas baby mandi...kat ketiak, pelipat, keting, kat telur die and so on..

InsyaAllah katanya...dengan kuasa Tuhan...xder laa baby tu kembung atau berangin...



6 comments:

  1. Salam. Akak pun tak pernah dengar petua ni. Bagus juga dengar pelbagai petua dari yg berpengalaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betull kak...cume takut nak buat kat baby dlm pantang ni...hehehe...x pernah dengar kan...

      Delete
  2. x pernah dengar petua camnie ..org dulu2 mmg byk petua kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laaa...sy tolong sharekan aje...kwn sy ckp...anak2 die Alhamdulillah...kecik2 x pernah meragam perut kembung n sebagainya...

      Delete
  3. Assalam,
    Tak pernah dengar pun...mungkin akak ni banyak cakap daripada banyak dengar,,,sebab tu tak pernah dengar...he he he...Anak akak dalam pantang dah sunat...inyaallah tak ada penyakit angin pasang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih singgah kak...sy pon x pernah dengar...agaknya ni mmg dah lama agaknye petua nih...heee....Alhamdulillah..senang sunat terus yer kak...

      Delete