Notes to viewers:

Writings in this blog is only my personal view. Feel free to comment..)

Tuesday, 15 January 2013

Kakak yang nak pencen


As Salam

Agaknya mood honeymoon belajar sy x abis2 lagi..adehhh
dr weekend membawak ke weekdays...memang melepak aje
padahal sy datang opis gak weekend aritu untuk habiskan saki baki report
tapi...malas mau cerita laa...yang penting...
saki baki report itu hanya berjaya disiapkan dalam 2-3 jam terakhir...semalam

Pasal tajuk kat atas tuh...
Ada this one kakak kat opis sy...staff sy...
Dia apply percepatkan pencen ke tahun ni...suppose lagi 2-3 tahun if not mistaken
Typical gomen staff...die akan buat kije die jek...xder lebey2

Sy ni jenis yang hmmm...particular jugak laa pasal staff's attendance
akak ni actually xder masalah...cumanya...
time nak audit...die akan EL...time lps solat jumaat...dia akan mintak excuse
Kekadang sakit hati gak...tapi...sy bersabar...org tua kennnn

Anyway...x pasal2...smlm sy dok teringat kat akak ni...lps balik kije lerr
x ingat dalam mimpi ke or terbayang2 jek...
sbb ada org ingatkan semlam mintak carikkan pengganti yang expert psl perkhidmatan
hmm...barulah sy teringat yg die da nk pencen...
sy terpk...yg before die pencen...sy nak cium tangan die n nak peluk die...
hishh...tu pon leh terpk kannnn

Sbb...inspite of kedatangan die yg kurang memberangsangkan tuh...
sy respect gak die ni...
kije die agak cepat...n kemas...senang jek bagi die kije apa pon...x penah ckp x...
die ni mmg murah hati...pantang balik kg...mst ada ole2 utk sy...
sy x ckp die bodek sy...sbb sy tgk...bebudak opis ne asek soh die belanja jek...die suke layan
n plg penting...die respek sy...
walaupun sy ni baya2 anak dia...walaupun laki die pangkat besar...n walaupun anak2 die hebat2...

hmmm....sy ni mudah sket attach ngan org2 veteran...sy lg suke kot kije ngan diorg...tu pasal sensitip gak bile asek ada yg keluar/tukar n berenti...hmmm

hmm...dapat lagi hadiah sumbangan opis...harap x berabuk kat atas rak je lerr...


p/s: x sabar kol 1....nak tdo....huhuhu

No comments:

Post a Comment